Contact

Piet Hoekstra

Mobiel: 06-270 61 782

E-mail: p.hoekstra@dmwgroep.nl

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/piethoekstra

Functies

Business Controller

Sparring partner

Branches

MKB

Zakelijke Dienstverlening

Ervaren en All Round Business Controller

Wie ben ik?

Ik ben een business controller en zeer ervaren in het analyseren en monitoren van de financiële cijfers van een bedrijf. Hierdoor help ik het management om zelf regie te houden over hun bedrijf of onderdeel. Ik stel ze in staat om naar de toekomst te kijken.

U kunt mij omschrijven als open, doorzetter, direct en pragmatisch. Als het op de ene manier niet lukt of duidelijk is dan op een andere manier. Geen poespas.

Waar kan ik u mee helpen?

  • Informatievoorziening en strategische keuzes - ik analyseer de cijfers zoals kosten en budgetten, geef aan wat de risico's voor de toekomst kunnen zijn en spar met het management hoe dit te ondervangen en voorspel de mogelijke waardegroei van het bedrijf. U ontstijgt daarmee de dagelijkse praktijk en krijgt meer regie over uw tijd.
  • Cash Flow - als business controller help ik u met het in kaart brengen van de geldstroom; wat gaat er in of uit, waar bestaat dit uit, welke klanten of leveranciers betalen wel of niet, welke keuzes moeten daarin gemaakt worden, wat is de toekomstige behoefte aan cash flow.
  • Kennisoverdracht / Teamcoaching - goed personeel, zeker op financieel gebied, is lastig te vinden. Ik breng door mijn rust en kalmte stabiliteit en kennis over op mijn omgeving waardoor deze zich kan ontwikkelen en eerder bij het bedrijf zal blijven.
  • Creëren van Klantwaarde Ik help u om het bestaansrecht van uw onderneming waar te maken en de waarde toe te laten nemen. Ik kan u door mijn grote ervaring, veranderingsgezindheid en open mind helpen met het vinden van andere soorten klanten of het omzetten van producten en diensten naar een veranderende klantbehoefte.

Hoe heb ik dit laten zien?

  • Ervaring bij NN-Group in het opzetten en analyseren van cost control van diverse grote onderdelen. Door als sparring partner te werken en te netwerken heb ik ervoor zorggedragen dat deze onderdelen binnen het afgesproken budget zijn gebleven.
  • Analyseren en opzetten van de informatiebehoefte rondom producten en diensten zoals verzekeringen en bancaire zaken. Onder andere verkochte producten, rendement en liquiditeitenplanning. Een van mijn successen daarbij is het risico rondom bancaire personeelsproducten in kaart te brengen en deze kosten actief verlaagd door een ander proces in te richten. Ik ben Green Belt.
  • Ik ben adviseur en aanspreekpunt geweest voor de financiële boekhouding van pensioenen, werkgevers- en werknemerslasten en wettelijke personeelsvoorzieningen. Tevens heb ik de persoonlijke verhoudingen verbeterd tussen drie afdelingen. Namelijk de financiële afdeling, de HR afdeling en de management accounting afdeling.
  • Ik ben sinds oktober 2018 Interim Partner bij De Mens Werkt Groep en bied via actieve acquisitie de diverse diensten van mij en mijn collega's aan. Ik ben dit geworden door in te spelen op de veranderde behoefte in de markt.

Contact

Piet Hoekstra

Mobiel: 06-270 61 782

E-mail: p.hoekstra@dmwgroep.nl

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/piethoekstra

Functies

Business Controller

Sparring partner

Branches

MKB

Zakelijke Dienstverlening